Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: ‘Öğretmenler Türkiye Yüzyılı’nın öncüleri’
Aydemir: ‘Öğretmenler Türkiye Yüzyılı’nın öncüleri’
Vali Çiftçi'den Öğretmenler Günü mesajı
Vali Çiftçi'den Öğretmenler Günü mesajı
Necmettin öğretmensiz 9. Öğretmenler Günü
Necmettin öğretmensiz 9. Öğretmenler Günü
Bak: 'Türkiye, spor devrimi yaşıyor'
Bak: "Türkiye, spor devrimi yaşıyor"
MKE TOLGA'dan tam isabet şovu
MKE TOLGA'dan tam isabet şovu
HABERLER>GÜNDEM
24 Kasım 2025 Pazartesi - 12:13

Yayladan sofraya doğal antibiyotik

Erzurum'un geleneksel lezzetlerinden göğermiş peyniri hem Türkiye'de hem de dünya mutfaklarında adından söz ettiriyor.

Yayladan sofraya doğal antibiyotik

Erzurum'un doğal üretim süreci ve şifasıyla sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan küflü peynir, diğer adıyla göğermiş peynir, tamamen yaylada beslenen hayvanların sütünden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor. Kazanlarda kaynatılan süt, mayalanma sürecinin ardından uygun sıcaklık ve nem şartlarında geleneksel yöntemlerle hazırlanan peynir 2 ila 4 ay arasında bekletiliyor. Bu süreç sonunda peynirin kendine has yeşilimsi rengi ve keskin aroması ortaya çıkıyor.
Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde yaşayan Ömer Faruk Özgelen, ailesinden öğrendiği peynir yapımını nesilden nesile aktarıyor. Annesiyle birlikte doğal yöntemlerle ürettikleri küflü peyniri uygulamalı olarak gösteren Özgelen, "Bu peynir tamamen doğal. Hayvanlarımız yaylada otluyor, sütü taze sağlıyoruz. Kaynatma ve bekletme sürecini doğru yaparsanız hem lezzeti hem de şifası yerinde olur" dedi.
Hem mayhoş tadı hem de doğal antibiyotik özelliğiyle dikkat çeken Erzurum'un küflü peynirinin kilosu ortalama 500 TL olurken, vatandaşların sofralarına yayladan gelen bir şifa kaynağı olarak ulaşıyor.

 
TDED istişare etti
 
Özden: 'Öğretmenlerimiz cumhuriyetin ikinci ordusu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta 'Misafir Anne' uygulaması
Erzurum’da kış ayları ile birlikte anne ve bebek ölümlerini azaltmak için ...
Necmettin öğretmensiz 9. Öğretmenler Günü
Tunceli'de 2017 yılında PKK'lı teröristler tarafından aracı yakılıp kaçırılan ...
Akülü Araba Yardım Projesi sevindirdi
Hollanda merkezli Stichting Allforlife Vakfı tarafından yürütülen 2025 ...
 
289 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum genelinde yem, gıda ve gıda ile temasta bulunan madde/malzeme ...
Arbak Oltu taşı ocaklarını örnek gösterdi
Arbak, 'Erzurum'da Oltu taşı çıkarılan bir ocakta göçük sonucu işçilerin ölümünü görüyoruz.' dedi
Erzurum Kasım ayı meteorolojik en’leri açıklandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1991 – 2020 İllere ait mevsim normalleri verilerine ...
 
5 aydır kapalıydı
Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yaklaşık 5 aydır kapalı ...
TDP'den KADES bilgilendirmesi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından aşçılık kursundaki kadınlara, KADES, ...
Geminbeli Tüneli tamamlanmayı bekliyor
Karadeniz'i Sivas üzerinden Akdeniz'e bağlayacak olan, yapımı, Bayburt ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri